Norsk Ungdomssymfoniorkester 2020-2021 er klart!

15. januar gikk fristen ut for å søke NUSO 2020-2021, og vi fikk inn rekordmange søknader fra unge musikere over hele landet. Hele 164 ungdommer sendte inn søknad og prøvespill, og vi har nå omsider lyttet oss gjennom alle de innsendte opptakene. 

Søkerne i år var ikke bare mange, men de holdt også et veldig høyt musikalsk nivå. Det har vært vanskelig å velge ut hvem som får bli med i orkesteret og ikke, men vi er nå klare til å presentere orkestermedlemmene i NUSO 2020-2021. 

Listen, den finner du her.

Orkesteret møtes for første gang på sommersamling i Hønefoss 8. – 16. august, hvor de blant annet skal spille Camille Saint-Saëns spektakulære orgelsymfoni sammen med organist Hannah Marie Carding. Dirigent er Torodd Wigum. Avslutningskonserten i Oslo 16. august vil være en del av det offisielle festivalprogrammet til Oslo Kammermusikkfestival. 

Til samlingen i Hønefoss har vi fått med oss et stjernelag av instruktører fra de norske profesjonelle symfoniorkestrene: 

1. fiolin: Øyvind Fossheim,
2. fiolin: Baard Winther Andersen
Bratsj: Aine Suzuki
Cello: Audun Sandvik
Kontrabass: Patrick Wilder
Treblås: Andjei Maevski
Messing: Jonas Haltia og Axel Sjöstedt
Horn: Bente Rognsaa
Slagverk: Torbjørn Ottersen
Piano: Ida Mo Schanche

Vi håper koronasituasjonen vil bedre seg innen august, og planlegger i utgangspunktet for å gjennomføre samlingen som vanlig. Vi følger selvsagt situasjonen tett, og vil gi beskjed til de involverte dersom det skulle bli noen endringer. 

Leave a Reply