NUSO-turné 2020

Årets NUSO-samlinger er som kjent utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Det synes vi alle er veldig trist, og vi lanserer derfor vårt alternative NUSO-opplegg: NUSO-turné 2020!

NUSOs kunstneriske leder og dirigent, Torodd Wigum, reiser ut på Norges-turné og besøker fem ulike byer for å hilse på deltakerne der de bor. Turneen starter i Trondheim 8. august, og avsluttes i Oslo 13. august. 

På hvert av stedene vil det bli avholdt et tre timer langt seminar, hvor deltakerne får spille sammen og bli kjent med andre NUSO-musikere fra nærområdet. Deltakerne skal i tillegg lage en digital fremføring av et av stykkene som de skulle ha spilt på årets sommersamling. De får også muligheten til å møte og snakke med instruktørene og instrumentgruppene sine gjennom videomøter på nettet.

Ideen med turneen er å gi NUSO-deltakerne et musikalsk tilbud i år også, på tross av at årets ordinære orkestersamlinger er utsatt.  

– Da årets sommersamling for NUSO dessverre måtte utsettes til neste år, sto det for meg som svært viktig, ja helt essensielt, at vi måtte få til «noe» også i 2020. Av hensyn til våre kjære, unge, talentfulle og dyktige orkestermedlemmer. Derfor er jeg utrolig glad for å legge ut på «NUSO-turné 2020» i august! Jeg ser veldig fram til å møte alle sammen i nærheten av der de bor: i Trondheim, Bergen, Sandnes, Kristiansand og Oslo. Vi skal gjennomføre etter gjeldende smittevernregler, møtes og få hilst på hverandre og aller viktigst: Vi skal spille sammen! Også i 2020! Jeg gleder meg, sier Torodd Wigum, kunstnerisk leder og dirigent for NUSO.

Daglige oppdateringer og stemningsrapporter fra turneen postes på sosiale medier, så følg med!

Torodd Wigum, for anledningen ikledd flunka ny NUSO-T-skjorte, er klar for turné!

Leave a Reply