Vellykket NUSO-turné

Til sammen 61 NUSO-musikere deltok på samlingene med dirigent Torodd Wigum under NUSO-turné 2020.

På grunn av koronasituasjonen ble årets NUSO-samlinger utsatt ett år fram i tid. Dette syntes vi var utrolig trist. Vi ønsket derfor å organisere et alternativt opplegg, slik at ikke ungdommene skulle gå et helt år uten et NUSO-tilbud. Løsningen kom dirigent Torodd Wigum selv opp med: en turné gjennom hele landet for å besøke NUSO-musikerne der hvor de bor. NUSO-bilen, med Torodd Wigum bak rattet, tilbakela ca. 200 mil over seks dager, og besøkte både Trondheim, Bergen, Sandnes, Kristiansand og Oslo.

Det møtte opp til sammen 61 musikere på de fem samlingene. Det betyr at hele 3/4 av orkesteret deltok på turneen, hvor de fikk møte andre lokale NUSO-musikere og spille sammen med den besetningen som var tilgjengelig. På samlingene i Trondheim og Oslo deltok også de to assistentdirigentene i NUSO, Hanna Zhang og Guro Kitterød. De fikk prøve seg foran orkestermusikerne, under innøving av Saint-Saëns Orgelsymfoni.

Det var ingen tvil om at musikerne var fornøyde med å endelig få møtes og spille sammen. Kanskje bidro NUSO-turneen til enda mer inspirasjon og motivasjon i forkant av samlingene neste år? Vi gleder oss i alle fall enormt til å møtes som fulltallig orkester om et års tid!

Trondheim, 8. august
Bergen, 10. august
Sandnes, 11. august
Kristiansand 12. august
Oslo, 13. august

Leave a Reply