Praktisk info om NUSOs sommersamling i 2022

NUSOs sommersamling varer fra lørdag 6. til søndag 14. august, med oppmøte ettermiddag/kveld fredag 5. august. Samlingen gjennomføres i Ålesund, Møre og Romsdal. NUSO spiller to konsert på slutten av samlingen, og etter siste konsert er samlingen ferdig for denne gang. 

Oppmøte 
Oppmøte er ettermiddag/kveld fredag 5. august på Sjøholt Folkehøgskole: Bårdsgjerdetvegen 18, 6240 Sjøholt .
Det vil ikke være noe øving fredag kveld, men litt praktisk informasjon og sosialt opplegg. Vi starter registrering av deltakere og innsjekking kl 16, og satser på middag kl 18 . Administrasjonen i NUSO vil være på plass på folkehøgskolen fra fredag morgen. Dersom du kommer så sent at du ikke rekker middagen må du selv sørge for mat på kvelden.

Det er veldig fint for meg om dere gir meg beskjed dersom dere kommer senere eller tidligere enn mellom kl 16 og kl 18 på fredagen. Gi beskjed på mail: elise@unof.no

Overnatting 
NUSO bor på Sjøholt Folkehøgskole. Det er en super folkehøgskole med helt nytt internat. Måltider serveres på folkehøgskolen.

Prøver og øvingslokaler
Vi skal øve på folkehøgskolen. Det vil være en stor tuttisal og så vil gruppeprøver foregår rundt omkring på skolen. I tillegg kan det hende at det vil være noen små rom tilgjengelig for egenøving.

Reise/transport
Deltakerne er selv ansvarlig for reise til og fra samlingen. Dette betyr at du må selv planlegge, bestille og betale for reisen for deg og ditt instrument til og fra samlingen (hvis du må ta cello på fly har vi en refusjonsordning for det).

Det er mulig å ta fly til Ålesund lufthavn Vigra, og derfra ta buss til folkehøgskolen. Ellers er det også mulig å ta fly til Ørsta-Volda lufthavn, og ta buss derfra til folkehøgskolen. Vy kjører buss til Ålesund fra både Bergen og Oslo

Buss fra Vigra:

For å ta buss fra Vigra til Sjøholt FHS må du ta buss fra flyplassen til Ålesund rådhus og så bytte til rutebuss på Rutebilstasjonen. Derfra tar du buss til Sjøholt (busstoppet heter Lande). Vi vil være behjelpelige med å frakte bagasje fra busstoppet og opp til skolen (ca 10 min gange).

Et annet alertnativ fra Vigra er å ta bussen til Moa trafikkterminal og så ta bussen videre til Sjøholt.

Buss fra flyplass: https://avinor.no/flyplass/alesund/til-og-fra-flyplassen/bil-buss-og-taxi

Buss fra rutebilstasjonen i Ålesund: https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?referrer=frammr.no&lang=nn&dep1=&theme=&from=%C3%85lesund+rutebilstasjon+%28%C3%85lesund%29&to=Lande+%28%C3%85lesund%29&Time=13.26&Date=05.08.2022&direction=1&search=S%C3%B8k

Buss fra Moa: https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?referrer=frammr.no&lang=nn&dep1=&theme=&from=Moa+%28%C3%85lesund%29&to=Lande+%28%C3%85lesund%29&Time=13.39&Date=05.08.2022&direction=1&search=S%C3%B8k

Buss fra Ørsta/Volda:

For å ta buss fra Ørsta/Volda gjelder det igjen å komme seg til Moa trafikkstasjon. Derfra gjelder samme som fra Vigra.

https://avinor.no/flyplass/orstavolda/til-og-fra-flyplassen/bil-buss-og-taxi

Denne gangen skal vi samles et stykke utenfor allfarvei. Det er ikke verdens beste fly eller bussforbindelse til Sjøholt FHS. Det er stor sannsynlighet for at det er flere deltakere som kommer med samme fly som deg. Det kan være lurt å alliere seg med andre når det gjelder transport 🙂

Hjemreise:
Etter at konserten er ferdig 14. august er deltakerne selv ansvarlig for å organisere og bestille hjemreise. Konserten skal være på Gomerhuset (https://www.google.com/maps/place/Gomerhuset/@62.5332257,6.5726368,10.67z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x171070588f7aad3d!8m2!3d62.504339!4d6.6770186)

Konsertstart er kl 18.30. Vi regner med at konserten vil vare til ca kl 20.30. I NUSO sammenheng er det uvanlig at vi har en så sen avslutningskonsert på samlingen. Grunnen til at det har blitt sånn i år er at vi har fått æren av å spille avslutningskonserten til Fjord Cadenza! For de som får problemer med å komme seg hjem samme kveld er det mulig med en ekstra natt på folkehøgskolen. Dette blir for egen regning, men jeg skal bestille transport slik at alle kommer seg tilbake dit fra konserten. da er det viktig at jeg få beskjed dersom dere vil overnatte en ekstra natt. Det letteste er om dere bestiller dette selv, men fram til 1. juli kan jeg også bestille det for dere.

For de som bor i Oslo så er nattekspressen med Vy også et alternativ. Den går gjennom området vi skal spille konsert i. Det er ikke i gåavstand, så jeg vil oppfordre de som ønsker å ta nattbussen om å bestille billett fra Moa trafikksentral, og så kan jeg sette opp transport for de som trenger å komme seg dit etter konserten.

Hva skjer?
Vi kan love dere en flott og spennende samling med et stort symfoniorkester, en dynamisk dirigent, heftig musikk, inspirerende instruktører, flott konsert og hyggelige medmusikanter. Hver dag er det prøver, og vi har instruktører til stede på fra lørdag til onsdag for å gjennomføre gruppeprøver, seksjonsprøver og til å følge dere på tuttiprøvene. Utover det blir det sosiale aktiviteter. Detaljert dagsprogram henges opp hver kveld for den kommende dagen. Det er prøver fra kl. 09, avbrutt av pauser og måltider. 

Konserter
NUSO samarbeider med festivalen Fjord Cadenza til denne samlingen. Vi skal spille to konserter på festivalen med samme program. 13. og 14.

Lørdag 13. august: Fosnavåg kulturhus. kl 18.00

Søndag 14. august: Gomerhuset kl 18.30 (ferdig ca kl 20.30)

Repertoar
– Giovanni Gabrieli: Canzon XVII (1616) – (messingkor)
– Triokonsert av Wolfgang Plagge (vi venter på svar på finansiering for denne)
– Dimitri Shostakovich: Symfoni nr 5 i d-moll

Høyt nivå – det forventes at du er forberedt
Samlingens program er på høyt nivå. NUSOs dirigent er den engasjerte og dyktige Torodd Wigum, og vi er veldig heldige å få samarbeide med Wolfgang Plagge,. Det forventes at alle stiller skikkelig forberedt, har øvd godt på stemmen sin og satt seg inn i verkene og komponistene det skal arbeides med. Instruktørene kommer ikke til å jobbe inn stemmene – de skal jobbe med det musikalske i nært samarbeid med dirigenten. Dagene på NUSO-samling går fort, så vi forventer at man kan jobbe med det musikalske allerede fra første dag. Derfor: jobb gjennom stemmen din, les om komponistene, hør på musikken, og sett deg inn i verkene gjennom lytting og analyse. 

Noter på Shostakovich blir sendt ut fortløpende ettersom jeg får stemmefordelinger. Triokonserten til Wolfgang blir sendt ut så snart den er ferdig og Gabrieli blir sendt ut så snart den ankommer.

Viktig huskeliste: 

– Instrument 
Husk å merke instrument, kasse, bue, mutes etc med navn. Husk å ta med (ekstra) strenger, harpiks, sordin, fliser, rør, ventilolje, gulvbeskytter (cello og kontrabass) stikker og eventuelt annet førstehjelpsutstyr». Slagverkere må ta med forskjellige typer stikker og køller, og mindre instrumenter etter avtale.

– Notestativ
Alle må ta med seg notestativ til samlingen, merket med navn som er godt synlig, både når stativet er oppslått og sammenlagt. Vi har ikke notestativer til utlån på samlingen. 

– Blyant, viskelær
Skriv kun med blyant i notene; det kan hende at dirigent, instruktør eller du ombestemmer seg. Husk å ta med blyant og viskelær til samlingen.

– Noter
Alle noter blir sendt ut så snart de er klare og stemmefordelinger er gjort, husk å ta dem med! Ta kontakt dersom du trenger å få notene tilsendt på nytt. Tape sammen notene eller sett de inn i en perm. Løse ark har lett for å forsvinne.

– Klær
Ta med klær til 8 dagers opphold, både inne og ute.

– Konsertantrekk
Pent, svart, gjerne dress eller kjole. 

Forsikring
UNOF har tegnet en enkel instrument-, ulykkes- og ansvarsforsikring for alle deltakerne. Denne forsikringen er forholdsvis begrenset, slik at f.eks. instrumenter med verdi større enn kr. 50.000,- ikke blir forsikret over denne summen. Vi har også en ulykkesforsikring som dekker sykehusopphold, lege og tannlege. Har du spørsmål om forsikringen, så ta gjerne kontakt med oss. Personlig gods (klær, telefon, koffert o.l.) og hjemtransport ved sykdom er ikke forsikret, og bør forsikres individuelt i egen reiseforsikring.

Regler
Ved ankomst vil det bli holdt et fellesmøte med gjennomgang av regelverket for orkestersamlingen. Regelverket til NUSO er sendt ut direkte, og dere har signert på det gjennom bekreftelsesskjemaet/innmeldingsskjemaet. 

Facebook
På NUSOs Facebook-side og Instagram legges det fortløpende ut bilder fra samlingen. Følg oss gjerne!

Administrasjonen
De Unges Orkesterforbund (UNOF) er ansvarlig for gjennomføringen av samlingen, og stiller med en lederstab på fire personer. Produsent Elise Minde Fagerli kan kontaktes på e-post nuso@unof.no og på telefon 989 03 330. Daglig leder i UNOF, Terje Winther, kan kontaktes under samlingen på telefon 901 66 384.