Praktisk info om NUSOs høstsamling i 2021

NUSOs høstsamling varer fra torsdag 14. til søndag 17. oktober, med oppmøte ettermiddag/kveld onsdag 13. oktober. Samlingen gjennomføres i Sandnes og Stavanger, Rogaland. NUSO spiller én konsert på slutten av samlingen, og etter siste konsert er samlingen ferdig for denne gang. 

Vi følger smittesituasjonen og myndighetenes råd og anbefalinger vedr. koronapandemien tett, og vil informere dere om hvilke smitteverntiltak som eventuelt gjelder for samlingen når vi nærmer oss den.

Oppmøte 
Oppmøte er ettermiddag/kveld onsdag 13. oktober på Sandnes Vandrerhjem: Storgata 45, 4307 Sandnes.
Det vil ikke være noe program onsdag kveld, men vi ønsker at dere møter opp da slik at dere er klare til første øvelse tidlig torsdag morgen. Administrasjonen i NUSO vil være på plass på vandrerhjemmet fra kl. 16 onsdag.

Overnatting 
NUSO bor på Sandnes vandrerhjem. Dersom smittesituasjonen tillater der, vil deltakerne bli innlosjert på flersengsrom. Måltider serveres på vandrerhjemmet og i øvingslokalene.

Prøver og øvingslokaler
På torsdag og fredag har vi prøver på Vågen videregående skole i Sandnes, syv minutters gange fra vandrerhjemmet (torsdag = gruppe med instruktører + litt tutti, fredag = seksjon + tutti). På lørdag flytter vi over til flotte Stavanger konserthus og har tuttiprøver i hovedsalen. Vi reiser sammen mellom Sandnes og Stavanger.

Adresse til Vågen videregående skole: 
Holbergs gate 23, 4306 Sandnes

Adresse til Stavanger konserthus:
Sandvigå 1, 4007 Stavanger

Reise/transport
Deltakerne er selv ansvarlig for reise til og fra samlingen. Dette betyr at du må selv planlegge, bestille og betale for reisen for deg og ditt instrument til og fra samlingen (hvis du må ta cello på fly har vi en refusjonsordning for det).

Av smittevernhensyn oppfordrer vi alle til å unngå kollektivtransport om mulig. Dersom du likevel må reise kollektivt, går det både tog og buss til Sandnes og Stavanger, og Stavanger lufthavn ligger en kort busstur unna. På https://www.kolumbus.no kan du søke opp lokale reiseruter for Rogaland.

Hjemreise:
Etter at konserten er ferdig i Stavanger søndag 17. oktober ca. kl. 16, har alle deltakerne selv ansvar for å komme seg fra Stavanger og hjem. 

Hva skjer?
Vi kan love dere en flott og spennende samling med et stort symfoniorkester, en dynamisk dirigent, heftig musikk, inspirerende instruktører, flott konsert og hyggelige medmusikanter. Hver dag er det prøver, og vi har instruktører til stede på torsdagen for å lede gruppeprøver. Utover det blir det sosiale aktiviteter. Detaljert dagsprogram henges opp hver kveld for den kommende dagen. Det er prøver fra kl. 09, avbrutt av pauser og måltider. 

Konserter
NUSO spiller konsert i Stavanger Konserthus søndag 17. oktober kl. 14:00. Billetter kan kjøpes her: https://tix.no/nb/stavanger/buyingflow/tickets/13747/28683/

Repertoar
– Nils Henrik Asheim: Se skogen
– Harald Sæverud: Fagottkonsert (m. solist Kristian Oma Rønnes)
– Camille Saint-Saëns: Symfoni nr. 3 (Orgelsymfoni)

På Asheims bestillingsverk «Se skogen» skal vi samarbeide med «Instrumenter i fokus». IIF er et prosjekt for å styrke rekrutteringen til instrumentene obo, fagott, kontrabass, harpe og orgel. De ulike instrumentmiljøene skal ha sine egne fagsamlinger den samme helgen i Stavanger, og en del av deltakerne derfra skal spille sammen med NUSO på bestillingsverket. Det betyr at dere kommer til å være mange musikere på scenen og galleriet under framføringen av dette verket.

Høyt nivå – det forventes at du er forberedt
Samlingens program er på høyt nivå. NUSOs dirigent er den engasjerte og dyktige Torodd Wigum, og vi er veldig heldige å få samarbeide med fagottsolisten Kristian Oma Rønnes. Hannah Marie Carding er fremdeles med som organist på Saint-Saëns. Det forventes at alle stiller skikkelig forberedt, har øvd godt på stemmen sin og satt seg inn i verkene og komponistene det skal arbeides med. Instruktørene kommer ikke til å jobbe inn stemmene – de skal jobbe med det musikalske i nært samarbeid med dirigenten. Dagene på NUSO-samling går fort, så vi forventer at man kan jobbe med det musikalske allerede fra første dag. Derfor: jobb gjennom stemmen din, les om komponistene, hør på musikken, og sett deg inn i verkene gjennom lytting og analyse. 

Viktig huskeliste: 

– Instrument 
Husk å merke instrument, kasse, bue, mutes etc med navn. Husk å ta med (ekstra) strenger, harpiks, sordin, fliser, rør, ventilolje, gulvbeskytter (cello og kontrabass) stikker og eventuelt annet førstehjelpsutstyr». Slagverkere må ta med forskjellige typer stikker og køller, og mindre instrumenter etter avtale.

– Notestativ
Alle må ta med seg notestativ til samlingen, merket med navn som er godt synlig, både når stativet er oppslått og sammenlagt. Vi har ikke notestativer til utlån på samlingen. 

– Blyant, viskelær
Skriv kun med blyant i notene; det kan hende at dirigent, instruktør eller du ombestemmer seg. Husk å ta med blyant og viskelær til samlingen.

– Noter
Alle noter er sendt ut, husk å ta dem med! Ta kontakt dersom du trenger å få notene tilsendt på nytt. Tape sammen notene eller sett de inn i en perm. Løse ark har lett for å forsvinne.

– Klær
Ta med klær til fire dagers opphold, både inne og ute. Husk at vi må gå til og fra øvingslokalet torsdag og fredag, så ha med klær til dette (kan være lurt å ta med en paraply også).

– Konsertantrekk
Pent, svart, gjerne dress eller kjole. 

Forsikring
UNOF har tegnet en enkel instrument-, ulykkes- og ansvarsforsikring for alle deltakerne. Denne forsikringen er forholdsvis begrenset, slik at f.eks. instrumenter med verdi større enn kr. 50.000,- ikke blir forsikret over denne summen. Vi har også en ulykkesforsikring som dekker sykehusopphold, lege og tannlege. Har du spørsmål om forsikringen, så ta gjerne kontakt med oss. Personlig gods (klær, telefon, koffert o.l.) og hjemtransport ved sykdom er ikke forsikret, og bør forsikres individuelt i egen reiseforsikring.

Regler
Ved ankomst vil det bli holdt et fellesmøte med gjennomgang av regelverket for orkestersamlingen, samt smittevernrutiner. Regelverket til NUSO er sendt ut direkte, og dere har signert på det gjennom bekreftelsesskjemaet. 

Facebook
På NUSOs Facebook-side og Instagram legges det fortløpende ut bilder fra samlingen. Følg oss gjerne!

Administrasjonen
De Unges Orkesterforbund (UNOF) er ansvarlig for gjennomføringen av samlingen, og stiller med en lederstab på fire personer. Produsent Christine Bratlie kan kontaktes på e-post nuso@unof.no og på telefon 989 03 330. Daglig leder i UNOF, Terje Winther, kan kontaktes under samlingen på telefon 901 66 384.