Praktisk info om NUSOs sommersamling i 2021

NUSOs sommersamling varer fra lørdag 7. august til lørdag 14. august. Samlingen gjennomføres på Ringerike folkehøgskole i Hønefoss, Viken. NUSO spiller to konserter på slutten av samlingen, og etter siste konsert er samlingen ferdig for denne gang. 

Det er viktig at alle, både foresatte og deltakere, leser grundig gjennom både den praktiske informasjonen og smitterverntiltakene som vil gjelder under samlingen.  

Oppmøte 
Lørdag 7. august på Ringerike folkehøgskole: Askveien 26 3510 Hønefoss.
Du møter opp til den tiden din gruppe/kohort skal møte opp til: 

Gruppe 1: kl. 10:30 – 11:30
Gruppe 2: kl. 12:00 – 13:00

OBS! Det er ikke lunsjservering på oppmøtedagen, så deltakerne må ha med seg matpakke eller spise/kjøpe noe på veien. Første måltid denne dagen er middag kl. 16:30. Før middag blir det en felles gjennomgang av alt repertoaret, samt velkomst og praktisk informasjon.

Overnatting 
NUSO bor og spiser på Ringerike folkehøgskole. Av smittevernhensyn vil noen flere enn vanlig bli innlosjert på enerom. De som får et delt rom, deler dette med én fra samme instrumentgruppe (og kjønn).

Øvingslokaler
Gruppeøvelsene finner sted på folkehøgskolen. Tuttiøvelsene har vi i aulaen på Ringerike videregående skole. Det er 10 minutter å gå fra folkehøgskolen til videregående, og det er gangvei hele veien. Store instrumenter kan fraktes i bil. 

Adresse til Ringerike videregående skole: 
Stangsgate 9, 3510 Hønefoss

Reise/transport
Deltakerne er selv ansvarlig for reise til og fra samlingen. Dette betyr at du må selv planlegge, bestille og betale for reisen for deg og ditt instrument til og fra samlingen (hvis du må ta cello på fly har vi en refusjonsordning for det).

Av smittevernhensyn oppfordrer vi alle til å unngå kollektivtransport om mulig. Dersom du likevel må reise kollektivt, går det både tog og buss til Hønefoss. 

Tog: 
Bergensbanen stopper i Hønefoss: 
https://www.vy.no

Buss: 
Fra Oslo sentrum: Buss nr. 200 Oslo-Hønefoss fra Oslo Bussterminal, via Sandvika. 
https://www.brakar.no

Fra Oslo lufthavn: På grunn av koronapandemien går det dessverre ingen flybuss lenger fra Gardermoen til Hønefoss. Det kan være at ruten starter opp igjen, men hvis du kommer med fly til Gardermoen anbefales det per dags dato å reise med tog til Oslo eller Sandvika og ta buss nr. 200 mot Hønefoss videre derfra. https://ruter.no

Det finnes et busstopp rett utenfor skolen, hvor rute 100 fra Drammen busstasjon stopper. https://www.brakar.no

Folkehøgskolen ligger kun to busstopp fra Hønefoss sentrum, ca. en kilometer, så det er ikke behov for å ta lokalbuss fra sentrum og opp til skolen. 

Hjemreise:
Etter at siste konsert er ferdig i Oslo 14. august ca. kl. 17:00, har alle deltakerne selv ansvar for å komme seg fra Oslo og hjem. 

Hva skjer?
Vi kan love dere en flott og spennende uke med et stort symfoniorkester, en dynamisk dirigent, heftig musikk, inspirerende instruktører, flotte konserter og hyggelige medmusikanter. Hver dag er det fellesøvelser (tutti), og vi har instruktører til stede lørdag-onsdag for å lede gruppeprøvene. Utover det blir det sosiale aktiviteter, og ikke minst den tradisjonelle NUSO-huskonserten, så alle oppfordres til å ta med noter! Detaljert dagsprogram henges opp hver kveld for den kommende dagen. Det er prøver fra kl. 09 til ca. kl. 20 hver dag, avbrutt av pauser og måltider. 

Konserter
NUSO spiller to konserter:

– Hønefoss kirke, fredag 13. august kl. 19.00.
Billetter kjøper du her.
Arrangementet på Facebook.

– Lindemansalen på Norges Musikkhøgskole, Oslo, lørdag 14. august kl. 15.00.
Konserten er en del av det offisielle programmet til Oslo Kammermusikkfestival.
Billetter kjøper du her.
Arrangementet på Facebook.

Repertoar
– Ludwig van Beethoven: Ouverture til Egmont
– Léo Delibes: Les filles de Cadix (m. Eir Inderhaug)
– Gioacchino Rossini: Una voce poco fa (fra Barbereren i Sevilla) (m. Eir Inderhaug)
– Leonard Bernstein: Glitter and be Gay (m. Eir Inderhaug)
– Georg Gershwin: Summertime (ekstranummer) (m. Eir Inderhaug)
– Camille Saint-Saëns: Symfoni nr. 3 (Orgelsymfoni)

Høyt nivå – det forventes at du er forberedt
Årets program er på høyt nivå. NUSOs dirigent er den superengasjerte og dyktige Torodd Wigum, og vi er veldig heldige å få samarbeide med den internasjonale stjernesolisten Eir Inderhaug. NUSO skal spille på Oslo Kammermusikkfestival, og det forventes derfor at alle stiller skikkelig forberedt, har øvd godt på stemmen sin og satt seg inn i verkene og komponistene det skal arbeides med. Instruktørene kommer ikke til å jobbe inn stemmene – de skal jobbe med det musikalske i nært samarbeid med dirigenten. En ukes samling går fort, så vi forventer at man kan jobbe med det musikalske allerede fra første dag. Derfor: jobb gjennom stemmen din, les om komponistene, hør på musikken, og sett deg inn i verkene gjennom lytting og analyse. 

En viktig huskeliste: 

– Sengetøy 
Ta med laken, dynetrekk, og putevar. Husk også håndkle.

– Instrument 
Husk å merke instrument, kasse, bue, mutes etc med navn. Husk å ta med (ekstra) strenger, harpiks, sordin, fliser, rør, ventilolje, gulvbeskytter (cello og kontrabass) stikker og eventuelt annet førstehjelpsutstyr». Slagverkere må ta med forskjellige typer stikker og køller, og mindre instrumenter etter avtale.

– Notestativ
Alle må ta med seg notestativ til samlingen, merket med navn som er godt synlig, både når stativet er oppslått og sammenlagt. Vi har ikke notestativer til utlån på samlingen. 

– Blyant, viskelær
Skriv kun med blyant i notene; det kan hende at dirigent, instruktør eller du ombestemmer seg. Husk å ta med blyant og viskelær til samlingen.

– Noter
Alle noter er sendt ut, husk å ta dem med! Ta kontakt dersom du trenger å få notene tilsendt på nytt. Tape sammen notene eller sett de inn i en perm. Løse ark har lett for å forsvinne. Det blir en huskonsert i løpet av samlingen, ta derfor også med kammermusikk-noter.

– Klær
Ta med klær til åtte dagers opphold, både inne og ute + konsertantrekk. Husk at vi må gå til og fra tutti-salen hver dag, så ha med klær til dette (kan være lurt å ha med en paraply).

– Konsertantrekk
Pent, svart, gjerne dress eller kjole. 

Forsikring
UNOF har tegnet en enkel instrument-, ulykkes- og ansvarsforsikring for alle deltakerne. Denne forsikringen er forholdsvis begrenset, slik at f.eks. instrumenter med verdi større enn kr. 50.000,- ikke blir forsikret over denne summen. Vi har også en ulykkesforsikring som dekker sykehusopphold, lege og tannlege. Har du spørsmål om forsikringen, så ta gjerne kontakt med oss. Personlig gods (klær, telefon, koffert o.l.) og hjemtransport ved sykdom er ikke forsikret, og bør forsikres individuelt i egen reiseforsikring.

Regler
Ved ankomst vil det bli holdt et fellesmøte med gjennomgang av regelverket for orkestersamlingen, samt smittevernrutiner. Regelverket til NUSO er sendt ut direkte, og dere har signert på det gjennom bekreftelsesskjemaet. 

Facebook
På NUSOs Facebook-side og Instagram legges det fortløpende ut bilder fra samlingen. Følg oss gjerne!

Administrasjonen
De Unges Orkesterforbund (UNOF) er ansvarlig for gjennomføringen av samlingen, og stiller med en lederstab på seks personer. Produsent Christine Bratlie kan kontaktes på e-post nuso@unof.no og på telefon 989 03 330. Administrasjonen har ferie i juli, men er tilgjengelig igjen fra starten av august. 

Under samlingen kan administrasjonen nås på telefon: Christine: 989 03 330 / Terje: 901 66 384