Om NUSO

NUSO – Norsk Ungdomssymfoniorkester er et nasjonalt symfoniorkester for musikere mellom 13 og 20 år. Orkesteret eies og drives av De Unges Orkesterforbund.

Musikerne kommer fra hele landet. De velges ut gjennom prøvespill og holder et høyt musikalsk nivå. Repertoaret er sammensatt av sentrale verk innen orkesterlitteraturen, varierte solistverk, samt utfremføringer av nye norske orkesterverk. NUSO arbeider aktivt for å gi unge orkestermusikere musikkopplevelser, bred orkestererfaring, gleder og personlige utfordringer i samspill med andre likesinnede.

Siden oppstarten i 1991 har NUSO gjestet konsertsteder over hele Norge. I 2016 spilte orkesteret på markeringen av Sarpsborgs 1000-årsjubileum. I tillegg har NUSO gjestet orkesterfestivalene i Edinburgh, Kalmar og Barcelona. NUSO har også laget egne TV-programmer for NRK. I 2013 gjestet NUSO den klassiske musikkens vugge, Wien, i forbindelse med orkesterets 25-årsjubileum.

NUSO har samarbeidet med en lang rekke anerkjente solister, dirigenter og komponister. Les mer om orkesterets historikk og tidligere prosjekter.

Hvem er hvem i NUSO

Torodd Wigum

Torodd filter_1

Torodd Wigum er NUSOs dirigent og kunstneriske leder. Han har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole med bratsj som hovedinstrument. Wigum er en ettertraktet dirigent som jevnlig dirigerer de store norske symfoniorkestrene.

Elise Minde Fagerli

profilbilde-Elise

Elise er produsent for NUSO. Hun har studert klassisk utøvende trompet og praktisk pedagogisk utdanning ved Griegakademiet i Bergen. Hun har jobbet i en årrekke som utøvende musiker, som pedagog og som produsent.

Kunstnerisk råd

Kunstnerisk råd fatter beslutninger om repertoar og hva orkesteret skal arbeide med. I tillegg til dirigent og produsent består rådet av representanter fra orkesterets musikere og instruktører, samt to representanter fra UNOFs landsstyre.

Torodd Wigum (dirigent)
Aksel Grimsmo Vedi (NUSO)
Hanna Zhang (NUSO)
Thorbjørn Ottersen (instruktør)
Sindre Lyslo (UNOFs styre)
Mitra Fagerli Rahman (UNOFs styre)
Elise Minde Fagerli (produsent)

Styret

Landsstyret i De Unges Orkesterforbund er også styre for NUSO.

For pressen

Pressehenvendelser kan gjøres til Elise Minde Fagerli.

Pressebilder finnes her.

Alle bilder er fra NUSOs konsert i Bølgen Kulturhus i Larvik juli 2017 og skal krediteres fotograf Stian Green.