NUSO — Norsk Ungdomssymfoniorkester tar nå imot søknader! Søknadsfristen er 15. januar 2018. Her finner du søknadsskjema, og kan lese mer om hva som kreves av deg både i søknadsprosessen og som NUSO-musiker.

Hvem kan søke?

Vi ser etter musikere som er født mellom 1998 og 2005, og som spiller følgende instrumenter:

 • Fløyte / piccolo
 • Obo / engelsk horn
 • Klarinett (vanlig, bass og bassetthorn)
 • Fagott / kontrafagott
 • Horn
 • Trompet (en fordel om du også spiller piccolotrompet)
 • Trombone (alt, tenor og bass)
 • Tuba
 • Slagverk
 • Harpe
 • Fiolin
 • Bratsj
 • Cello
 • Kontrabass

Toårig periode

Musikere søker opptak for en periode på to år, 2018-2019. Orkesteret planlegger å ha fire samlinger i løpet av denne perioden (foreløpige datoer, kan bli noe endret):

23.06 – 01.07 2018
04.10 – 07.10 2018
12.04 – 17.04 2019
27.07 – 04.08 2019

 

Det forventes at man er med på alle samlingene. Dersom det skulle komme noe i veien slik at du ikke kan være med på en av samlingene, må du gi beskjed så fort som mulig.

Er det noen vits i å søke om man vet at man ikke kan være med på en av samlingene? Ja, du kan søke likevel, men du må være forberedt på at vi kommer til å prioritere de som kan være med gjennom hele perioden.

Mer informasjon om samlingene, repertoar og instruktører vil publiseres fortløpende på denne nettsiden.

Deltakeravgift

Deltakeravgiften for NUSO 2018-2019 er 9 500 kr. Beløpet dekker mat, opphold og undervisning på alle de fire orkestersamlingene, i tillegg til en utenlandstur mot slutten av toårs-perioden.

Etter avtale kan deltakeravgiften deles opp og betales i flere omganger.

Repertoar til prøvespill

Alle søkere må sende inn opptak av prøvespill. Opptaket skal bestå av to kontrasterende verk; ett hurtig teknisk verk og ett rolig verk som viser evne til frasering.

Se liste over anbefalt repertoar for ulike instrumenter.

Vi anbefaler at dere benytter et verk fra denne lista, men kan også godta liknende verk. Lista sier uansett noe om ferdighetsnivået vi forventer og er stykker som viser flere sider av en god orkestermusiker.

Det er ikke nødvendig å benytte akkompagnatør, men dersom du velger å ha akkompagnement er det viktig at du har en akkompagnatør som bidrar til å forbedre helhetsinntrykket. Ikke ta med lange klaverforspill!

Det er særlig prøvespill for gruppeledere og konsertmestere. Ønsker du å søke konsertmesterplassen på fiolin må du prøvespille med en 1. sats fra en fiolinkonsert fra romantikken (Tsjaikovskij, Sibelius, Mendelssohn e.l.).

Det er mange som venter med å sende inn søknad til prøvespillet er klart. Ikke gjør det! Send heller inn elektronisk søknad først, så kan prøvespillet ettersendes.

Tekniske tips til opptaket

Prøvespillet kan sendes inn som enten lyd eller video. Dersom du søker om plass som gruppeleder eller konsertmester anbefaler vi video. Formater vi tar imot inkluderer wav / mp3 / wma /flac / ogg (lyd) eller mov / mp4 / avi /mpeg /wmv (video).

Hvis filen er veldig stor, er det bedre å laste den opp til f.eks. Google Drive, Dropbox, Filemail eller liknende og sende oss en lenke. Det er også mulig å sende CD, DVD eller minnepinne i posten. Husk i tilfelle å merke opptaket med navn og hvilke stykker som spilles:

NUSO – Norsk Ungdomssymfoniorkester
Postboks 4651 Sofienberg
0506 OSLO

Profesjonelt opptak er ikke nødvendig. Det er likevel en fordel å ha med en annen som gjør opptaket for deg – gjerne en som er litt vant med å arbeide med lyd. Du bør benytte utstyr av god kvalitet. Avstanden til mikrofonen bør være ca. 2 meter. Pass på balansen mellom soloinstrumentet og eventuelt akkompagnement.

Søknadsskjema